Трамп випереджає суперників по партії за крісло президента США – NYT

Дональд Трамп випереджає своїх суперників у боротьбі за номінацію на посаду президента Сполучених Штатів від Республіканської партії

Він випереджає свого найближчого суперника, губернатора Флориди Рона ДеСантіса, на 37% по всій країні, свідчать результати першого опитування New York Times та Сієнського коледжу, проведеного у рамках кампанії 2024 року серед ймовірних республіканських виборців.

Трамп має вирішальну перевагу майже в кожній демографічній групі і регіоні та в кожному ідеологічному крилі партії.

Опитування було проведене менш ніж за шість місяців до перших праймеріз 2024 року і до єдиних дебатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потенційний кандидат в президенти США применшив значення війни в Україні для Штатів

Він лідирує з великим відривом серед чоловіків і жінок, молодих і старших виборців, поміркованих і консерваторів, тих, хто ходив до коледжу, і тих, хто не ходив, а також у містах, передмістях і сільській місцевості.

Колишній віце-президент Майк Пенс, колишній посол США в ООН Ніккі Гейлі та сенатор Тім Скотт з Південної Кароліни набрали по 3% підтримки. Кріс Крісті, колишній губернатор Нью-Джерсі, і Вівек Рамасвамі, підприємець, отримали підтримку лише 2% опитаних.

Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю.

Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що він щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп неодноразово заявляв, що зміг би припинити війнув Україні протягом 24 годин. Причому одна з головних пропозицій була забути Україні про окуповані Росією території.