Туреччина напередодні туристичного сезону вирішила напакостити росіянам

 Туреччина напередодні туристичного сезону вирішила напакостити росіянам

Туристи з Росії, що вирушили в Туреччину на початок туристичного сезону, стикаються з проблемою, адже вони не можуть оплатити проживання в готелях та інші послуги через наявні санкції. Згідно з газетою The Moscow Times, утримування платежів, пов'язаних з Росією, призвело до труднощів з переказом грошей за різні послуги.

Посольство РФ в Туреччині підтверджує, що ситуація з платіжними переказами між країнами залишається напруженою. Зазначається, що турецькі готелі не отримують оплату з Росії за проживання російських гостей. Виникають проблеми зі строками переказу грошей або гроші навіть повертаються назад.

З початку 2023 року кількість росіян з постійним проживанням в Туреччині зменшилася на третину. У більшості випадків така зміна пов'язана з фінансовими труднощами та складнощами отримання дозволу на проживання. Часто росіяни вибирають Сербію та Чорногорію як альтернативу.

Після початку війни в Україні, громадяни Росії шукали притулку в Туреччині, щоб уникнути санкцій та заборон на поїздки до багатьох європейських країн. Однак, їхнє число стає все менше. За останні п'ять місяців кількість росіян з дозволом на тривале перебування в Туреччині зменшилася з 154 тис. до 96 тис. осіб.

Читайте також: