У Чернівецькій області заборонено наближатися до кордону: причина

Українцям заборонено наближатися до кордону через небезпеку нелегального перетину

З метою запобігання спробам нелегального перетину кордону, українцям на Буковині заборонено наближатися до нього на відстань менше п'яти кілометрів. За винятком місцевих мешканців та осіб, які мають офіційні дозволи на перетин кордону, обмеження поширюється на жителів трьох районів, що межують з сусідніми країнами.

З початком російської агресії та заборони виїзду за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років, на всій ділянці відповідальності Чернівецького прикордонного загону загострюється питання, щодо збільшення кількості спроб незаконного перетинання кордону. З метою забезпечення надійної охорони запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження, пов'язані з посиленням прикордонного режиму.

Заборона передбачає не лише наближення до кордону, але й обмеження щодо в'їзду визначеної смуги вздовж нього з метою туризму та відпочинку, рибальства. Також заборонено в'їзд чоловікам призовного віку та військовослужбовцям, а також проведення будь-яких робіт без дозволів та безпілотних польотів.

На Буковині вже зафіксовано випадки спроб незаконного перетинання кордону, включаючи використання гірських маршрутів. Тому прикордонні служби активізували свою роботу та розширили обмеження, щоб забезпечити надійну охорону кордону.