У ЦРУ оцінили готовність Кремля застосувати тактичну ядерну зброю

На сьогодні Сполучені Штати Америки не бачать жодних чітких доказів готовності Російської Федерації застосувати тактичну ядерну зброю.

Швидше за все такою риторикою країна-агресорка має на меті залякування, заявив директор ЦРУ Вільям Бернс в інтерв'ю американській телекомпанії PBS.

"Гадаю, брязкання ядерною зброєю має на меті залякати Україну та світ. Сьогодні ми не бачимо чітких доказів планів застосування тактичної ядерної зброї. США дуже чітко дали зрозуміти росіянам, які серйозні ризики матиме застосування цієї зброї", сказав директор агентства американської розвідки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Було дуже корисно і те, що китайський лідер Сі Цзіньпін і прем'єр-міністр Індії також висловили свою стурбованість щодо використання РФ ядерної зброї.

"Я думаю, що це також впливає на росіян", додав Бернс.

Китай відмовляється засуджувати вторгнення РФ, звинувачуючи США та НАТО у конфлікті. КНР, як і Індія, тривалий час утримувалися від будь-якої критики на адресу Росії. Проте під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту, що зараз не час для війни. Тоді ж стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Кремлю свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Станом на початок листопада, за повідомленнями Пентагону, Китай не постачав Росії зброю або іншу військову допомогу. Також Пекін уникав прямої фінансової допомоги, яка могла б спровокувати санкції з боку Вашингтона.