У деяких регіонах можливі дощі: як зміниться погода 22 жовтня

У неділю, 22 жовтня, в Україні очікується переважно тепла погода. У західних областях можливі дощі, іноді супроводжувані грозами. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Вранці на заході країни місцями формуватиметься туман. Вітер буде дмухати із південно-західного напрямку зі швидкістю 5-10 метрів на секунду. Температура повітря становитиме +18...+23°С.

На півночі України суттєвих опадів не передбачається. Вітер буде віяти зі сходу, з переходом на південний напрямок із швидкістю 5-10 метрів на секунду. Температура повітря варіюватиметься від +11 до +16 °С, у Київській області від +17 до +22 °С.

У центральних областях певна кількість хмар, але без опадів. Вітер буде дути з південного напрямку зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Температура повітря становитиме +19...+24 °С.

На півдні України та в Криму очікується хмарна погода, але без опадів. Вітер також буде дути з південного напрямку зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Температура повітря становитиме +20...+25 °С, а в окремих місцях на Кримському півострові може досягати +28 °С.

На сході України прогнозується змішана хмарність, без будь-яких опадів. Вітер буде дути з південно-східного напрямку зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Температура повітря становитиме +12...+17°С.

За прогнозами експертів, погода в Україні на Новий рік знову буде надзвичайно теплою, без снігу і морозу. Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова прогнозує незначний "плюс" протягом денних годин і температуру близьку до 0 або невеликий "мінус" вночі. Але опади у формі невеликого мокрого снігу можливі.