У Донецьку загинув американець, який із 2014 року воював на боці РФ

Українець у Донецьку загинув у результаті затримання російськими окупантами

У тимчасово окупованому Донецьку загинув американський громадянин Рассел Бентлі, відомий як Техас. З початку війни у 2014 році, він воював на боці окупантів та виступав в ролі воєнного кореспондента для пропагандистського інформагентства Sputnik. Про це повідомила Маргарита Симоньян, головна редакторка російського телеканалу RT.

Поки обставини його смерті залишаються невідомими, дружина Людмила заявила, що Бентлі був жорстко затриманий російськими окупантами з 5-ї танкової бригади. За її словами, це сталося 8 квітня в Петровському районі Донецька.

За даними російського Telegram-каналу Astra, Бентлі зник після того, як знімав наслідки українського удару по військовій частині на Автобазівській вулиці. Ймовірно, люди в камуфляжі помилили його з шпигуном і доставили до військових дізнавачів.

Заступник начальника Головного управління Росгвардії "ДНР", командувач спецпризначенням швидкого реагування та ОМОН "ДНР" і колишній "міністр" безпеки "ДНР" Олександр Ходаковський закликав розслідувати повідомлення про викрадення і вбивство Бентлі і пообіцяв "показове покарання" для злочинців квітня.

Проте, пізніше Ходаковський видалив свій допис, ймовірно, під тиском російських офіційних осіб.

Рассел Бентлі народився в Техасі. У 2014 році він приєднався до збройних формувань так званої "ДНР" і був членом батальйону "Схід" до 2017 року. Він також працював на Sputnik. У Донецьку Бентлі одружився з місцевою дівчиною і мав російське громадянство.

Нещодавно біля Кремінної Луганської області був ліквідований ще один пресофіцер Міністерства оборони Росії, Євгеній Половодов, який супроводжував пропагандистів медіахолдингу РФ ВГТРК.