У ДПСУ оцінили ситуацію на кордоні з Білоруссю

Ситуація на кордоні з Білоруссю
Ситуація на кордоні з Білоруссю

Ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону. За його словами, українські прикордонники не зафіксували переміщення військової техніки або особового складу неподалік від прикордонної смуги.

Нестандартних ситуацій безпосередньо на нашому держрубежі не відмічено. Однак, підрозділи розвідки активно стежать за ситуацією на території Білорусі, щоб бути готовими до можливих змін та дій з цієї території", - зазначив Демченко.

Незважаючи на стабільну ситуацію, білоруський напрямок залишається загрозливим для України. Білорусь продовжує бути під впливом Росії, яка намагається залучити білоруські сили до агресії проти України.

Демченко підкреслив, що Сили оборони України пильно контролюють кордон та прикордонну зону з Білоруссю. "Ми укріплюємо як лінію кордону, так і прикордоння у фортифікаційному відношенні, аби наші хлопці мали можливості відбити будь-яку атаку", - додав він.

25 серпня Міністерство закордонних справ України повідомило про зосередження значної кількості білоруських військ, озброєння та техніки в Гомельській області поблизу українського кордону. МЗС також зазначило про присутність найманців колишньої ПВК "Вагнер".

18 серпня Олександр Лукашенко заявив, що білоруські військові перекинули до кордону з Україною майже третину армії, пояснюючи це присутністю українських військ поблизу кордону.

Читайте також