У Єгипті провалилися переговори про перемир’я в Газі та звільнення заручників ХАМАСу

Поговори про припинення вогню в Секторі Гази безрезультатні

У Каїрі відбулися переговори стосовно припинення вогню в Секторі Гази і повернення заручників ХАМАСу, але сторонам не вдалося досягти жодного розбіжності. Сторони закликають Ізраїль утриматись від наступу на місто Рафах на кордоні з Єгиптом. Ізраїль планує наступ на це місто, де перебувають більше мільйона переміщених жителів Гази.

Продовжуються консультації щодо перемир'я

Єгипет повідомив, що буде продовжувати консультації, але значних результатів не було досягнуто. Очікується, що сторони зможуть домовитися про перемир'я, щоб доставити більше гуманітарної допомоги та звільнити ізраїльських заручників, але наразі це питання залишається відкритим.

США працюють над новим мирним планом

США разом із своїми союзниками планують представити новий мирний план між Ізраїлем і ХАМАСом, який передбачає паузу у бойових діях тривалістю 6 тижнів у Секторі Гази.

Байден розчарований Нетаньягу

Президент США Джо Байден висловлює своє розчарування прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Байден стверджує, що Нетаньягу ставить йому неприємності і не проявляє бажання послабити воєнну активність у Газі.

Авіаудари Ізраїлю призвели до смерті десятків людей

Армія Ізраїлю здійснила серію авіаударів по місту Рафах, в результаті чого, за різними джерелами, загинули від 37 до 50 осіб. Ці дії спричинили значні людські жертви.