У естонських центрах прийому біженців зафіксовано рекордну кількість росіян

У естонських центрах прийому біженців зафіксовано рекордну кількість росіян

У естонських центрах прийому біженців найбільше громадян Росії

Статистика Департаменту поліції та прикордонної охорони за 2023 рік свідчить про найбільшу кількість громадян Російської Федерації в естонських центрах прийому біженців, повідомляє Delfi.

Департамент направляє претендентів на тимчасове проживання до центру прийому біженців у Вао у Ляені-Вірусському повіті та його відділення до В'ягева.

Центри прийому біженців в Естонії

Центри прийому біженців у Естонії не обмежені лише для біженців з України. Також сюди можуть звернутися громадяни інших країн, які шукають міжнародний захист в Естонії. У 2023 році до цих центрів звернулося близько 200 претендентів, з яких 45 були з України, 60 з Росії, 23 з Афганістану, 11 з Грузії та 61 громадянин іншої країни.

Соціальна допомога біженцям у Естонії

Розміщенням тимчасового проживання та соціальної житлоплощі займаються місцеві самоврядування. Департамент має угоди з 117 партнерами по всій Естонії, які готові надати притулок при необхідності.

Українські біженці на ринку праці в Естонії

Через два роки після початку війни в Україні, понад 33 тисячі українських біженців активно займаються працею в Естонії. Більшість з них - молоді працездатні жінки, з вищою освітою і дітьми. Громадяни України переважають серед некваліфікованих робітників, кваліфікованих робітників та ремісників, але менше представлені серед менеджерів та провідних фахівців. Незважаючи на високий рівень освіти, відсутність мовних навичок та потреба заробляти на життя можуть змусити біженців приймати роботу, яка не відповідає їх кваліфікації і рівню освіти.

Читайте також: