У Катерини Кухар сьогодні день народження: факти про зірку, які здивують

18 січня прима-балерина Національної опери Катерина Кухар святкує день народження. Сьогодні їй 41.

Катерина народилася і виросла в Києві, а займатися балетом почала у п'ять років. Вона закінчила Київське державне хореографічне училище з відзнакою. Через сильний характер Кухар часто називають "сталевою леді" та "чорним лебедем".

Gazeta.ua зібрала цікаві факти із життя балерини.

1. В дитинстві через вагу називали Дженіфер Лопес.

"Багатьох дівчат виганяють з училища через зайву вагу. Це складний гормональний період, коли дівчина стає жінкою. Я теж зіткнулася з цією проблемою, у 15 років у мене було таємне прізвисько Дженніфер Лопес. Зараз з мене спадають всі джинси, а тоді лаяли і знижували оцінки за "вид ззаду і у профіль", - говорить Кухар.

2. Заради кар'єри балерини, рідні Катерини жертвували собою. Зокрема, її баба Олена звільнилася з керівної посади і влаштувалася в хореографічне училище на першу ж вакансію, яка звільнилася. Зробила це для того, щоб возити онуку на заняття та забирати після них.

"Фізичні навантаження в училищі були колосальними, і часто додому я приходила абсолютно вимотана, падала спати, а вона сідала і дописувала за мене твори, доробляла домашні завдання. Загалом вчилася разом зі мною. Бабуся здійснила свою мрію і допомогла мені стати примою-балериною", - пригадала зірка.

3. Зі своїм чоловіком Олександром Стояновим перебуває в цивільному шлюбі, проте вони вінчалися в церкві.

4. Кухар має у своїй квартирі окремі шафи для пуантів, балетних пачок та костюмів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

5. Танцювала на висоті 5 тис. м.

"Одного разу в Латинській Америці ми танцювали під небесами на висоті майже 5 тис. метрів. Де не те що танцювати, дихати було неможливо. Коли ми прийшли на сцену і побачили кисневі балони з масками, у нас був легкий шок… але після першого номера ми відчули їх необхідність", розповіла Кухар.

6. Не дотримується дієти і може їсти вночі

"Балерини не морять себе голодом. Так, ми не зловживаємо, але в день вистави мій обід обов'язково включає в себе спагеті (вуглеводи), м'ясо, можна чорний шоколад, продукти, багаті глюкозою: фініки, виноград… Обід повинен бути дуже ситним, тому що після вистави їсти зовсім не хочеться, бо в крові надто багато адреналіну", каже зірка.

7. Зберігає листівки від друзів і шанувальників

"Мені шанувальники після кожної вистави дарують дуже красиві квіти. У букетах я знаходжу невеликі послання від них листівки. Вони всі дуже різні, хтось просто підписує свої імена, а хтось пише вірші, розповідає про свої враження від вистави. Для мене ці послання не просто приємні, а дорогі серцю", - розповіла Катерина.

17 січня свій день народження святкувала одна з найпопулярніших українських співачок Ольга Полякова. Журналісти Gazeta.ua підготували матеріал про зірку в якому ми розповіли цікаві факти про неї.