У Криму окупаційна влада звільнила вчительку за український прапор у соцмережах

Суд звинуватив вчительку у поширенні негативної інформації про російську армію.

Суд заявив, що вчителька допустила правопорушення шляхом поширення публікацій у соціальній мережі, які висловлюють підтримку України та непогодження з окупацією Криму. Ця вчителька, Людмила Шкоденко, проживає в селі Переможне Джанкойського району. У січні в проросійських пабліках з'явилося відео з її особистими даними, в якому вона зізнається, що розмістила у соціальних мережах зображення прапора та герба України та зобов'язується видалити ці публікації. Того ж дня Джанкойський районний суд визнав її винною у поширенні негативної інформації про російську армію та розміщенні забороненої символіки.

Мешканці села обурилися рішенням щодо звільнення Шкоденко, оскільки в школі відчувається дефіцит вчителів. "Промивати мозок дітям охочих багато, а хто їм буде надавати знання, якщо немає вчителів, а тепер ще й останніх звільняють?", - розповіла одна з мешканок, яка знає про ситуацію. Вона також додала, що влада району пообіцяла збудувати спортивний клуб та відновити спортмайданчик біля школи, щоб зменшити соціальну напругу.

Захисники прав людини зазначили, що звільнення людей через їхні ідеологічні переконання є частиною систематичного переслідування кримчан, які підтримують Україну.

Вибухи біля берегів Криму

Біля берегів Криму 14 лютого стався вибух і повідомлялось про пожежу на одному з кораблів.

Зазначається, що було помітно активність кількох кораблів у морі, поряд з якими видно було підводний човен. Сильні вибухи були почуті у Сімеїзі та селищі Кацівелі.

Позов Росії проти України

Росія планує подати до суду на Україну через енергоблокаду Криму. Приводом для позову стала аварія на лінії електропередач, яка постачала електрику на півострів.

"Готово до судового позову проти України через енергоблокаду, його претензійну частину сформульовано", - заявив "спікер кримського парламенту". За його словами, робоча група уточнює останні деталі, і до кінця місяця позов буде поданий до суду.