"У мене немає причин не довіряти" – Ердоган здивував заявою про Путіна

Політика Анкари полягає у встановленні контактів із країнами всього світу на основі "безпрограшного сценарію".

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив в інтерв'ю PBS. Він вважає, що російський диктатор Володимир Путін виступає за "якнайшвидше закінчення війни" в Україні. Щоправда, турецький лідер також висловив припущення, що бойові дії триватимуть там ще довго.

"Лише Путін і президент України Володимир Зеленський зможуть сказати, коли вона закінчиться. Нам би дуже хотілося сподіватися, що війна закінчиться якнайшвидше. І Путін насправді теж виступає за якнайшвидше припинення цієї війни. РФ можна довіряти так само як Заходу", сказав він.

Ердоган аргументував це тим, що Євросоюз "обдурив багаторічні сподівання Туреччини на вступ".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У мене немає причин не довіряти Росії. Останні пів століття ми чекали на порозі ЄС. І зараз я довіряю РФ настільки ж, наскільки я довіряю Заходу. Половина постачання природного газу до Туреччини надходить з Росії, а це означає, що у нас є солідарність. Ми спільно йдемо вперед і також співпрацюємо в галузі оборонної промисловості. Відносини Туреччини та Кремля будуть такими ж хорошими, як і відносини Туреччини зі США", сказав він, прокоментувавши також вихід Москви із зернової угоди.

Раніше президент Туреччини став на захист Москви стосовно її вимог щодо зняття санкцій, які б зробили можливим експорт російського зерна. Відповідну заяву він зробив на підсумковій пресконференції по закінченні саміту G20 в Індії. Ердоган, зокрема, перерахував претензії, які має Кремль до Заходу з приводу відновлення зернової угоди.