У Міненерго сказали, чи будуть взимку блекаути

Українська енергосистема готова до нового зимового сезону. Однак, ймовірні масовані російські удари можуть скомпрометувати її нормальне функціонування. Таку інформацію розкрив міністр енергетики Герман Галущенко під час національного телемарафону, який транслювався на Gazeta.ua.

Згідно з його висловленими припущеннями, з посиленням холодів можлива активізація російських ракетних обстрілів. Радує той факт, що цього року енергетичні об'єкти України вперше були підготовлені з системами захисту від ворожних атак.

"Система готова до проходження сезону як з точки зору генерації, так і з точки зору передачі електроенергії. Тому єдине, що може серйозно нашкодити, це реальні обстріли. Прогнозувати масштаб та наслідки цих обстрілів, а також руйнування - це дуже складно. Тому, окрім забезпечення нормальної роботи системи, ми також вперше впроваджуємо системи захисту", - пояснив Галущенко.

Міністр зазначив, що якщо атаки РФ будуть дуже сильними, можна очікувати часових перебоїв у подачі електроенергії в Україні, але це буде тимчасово.

  • Українська енергосистема готується до нового зимового сезону.
  • Російські удари можуть завадити її нормальному функціонуванню.
  • Енергетики попереджають про можливі масовані обстріли.
  • На енергетичних об'єктах України вперше підготували системи захисту.
  • Атаки РФ можуть спричинити тимчасові перебої у подачі електроенергії.

З урахуванням ймовірності масованих обстрілів енергосистеми російськими терористами, зима в Україні стане важчою. Однак, військові та енергетики готові реагувати на цю загрозу, заявив Максим Тімченко, керівник енергохолдингу ДТЕК.