У Німеччині румуни видавали себе за українських біженців, щоб отримувати допомогу

Румуни, що видавали себе за українців, були виявлені в Німеччині

Десятки румунів жили у Німеччині, утримуючись за рахунок отриманих коштів та житла, проте їхнє шахрайство розкрилося через відсутність знання української мови. Про це стверджує румунське видання Digi24.

Зазначається, що десятки судимих були затримані поліцією. Вони скористалися підтримкою, яку надає німецька влада біженцям, твердячи, що залишили зону бойових дій.

Було виявлено, що багато біженців не розмовляли українською мовою, це стало причиною початку розслідування. Тільки на південному заході ФРН було виявлено 1300 осіб, які претендували на українське походження, але насправді були румунами, що скористалися ситуацією в Україні та гостинністю Німеччини.

За даними Ради Європи, більше мільйона українців отримали захист та підтримку у ФРН.

Румунія стурбована діями Росії та обговорить це питання на засіданні Ради нацоборони

Президент Румунії збирається провести засідання Ради нацоборони в зв'язку з діями Росії. На засіданні Вищої ради національної оборони планується обговорити питання, пов'язані з "безпековою ситуацією в Чорноморському регіоні в контексті російської агресії проти України та її наслідки для Румунії".

На засіданні також розглянуть розвиток оборонного сектору та війська, протидію кіберзагрозам у минулому році, а також "інші актуальні питання у сфері національної безпеки".

Німеччина збільшить витрати на оборону

Вперше з часів холодної війни Німеччина збільшить витрати на оборону до рекордного рівня. Цього року витрати у 18 з 31 країни НАТО становитимуть не менше 2% ВВП, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Це рішення було прийняте альянсом вже у 2014 році після анексії Криму Росією та конфлікту на сході України. Тоді тільки три країни НАТО, включаючи США, виділяли необхідні 2% ВВП на оборону. У минулому році таких країн було 11 з 30, і це спричинило безпрецедентний ріст видатків на оборону в європейських країнах та Канаді на 11%.