У Польщі заявили про викриття шпигунської мережі РФ

Шпигунська мережа, фінансована Кремлем, викрита спецслужбами ЄС

Спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили шпигунську мережу, яка отримувала фінансування від Кремля. Про це повідомив речник міністра-координатора спеціальних служб Яцек Добжинський.

Завданням цієї російської агентури було популяризувати політику Росії в Європі та шкодити країнам і структурам ЄС шляхом поширення дезінформації, зокрема щодо війни Росії проти України. Найважливішим завданням було дискредитувати Україну.

Мережа використовувала інформаційний сайт Voice-of-Europe.eu для своєї діяльності. На цьому сайті публікувалися проросійські статті, інтервʼю та коментарі щодо міжнародної ситуації.

"Цей портал був створений для діяльності на користь РФ, передусім, щоб дезінформувати, ослаблювати позиції Польщі у Євросоюзі, ослаблювати європейські структури", – сказав Яцек Добжинський.

Ця дезінформація мала вплинути, зокрема, на вибори до Європарламенту.

Згідно з інформацією Агенції внутрішньої безпеки Польщі, один із фігурантів слідства – громадянин Польщі, був близький до польських і європейських політичних кіл. Він виконував завдання на замовлення Росії, зокрема пропагандистські, дезінформаційні, а також політичні провокації у Європарламенті.