У Раді розповіли, де візьмуть гроші на додаткову мобілізацію

Людина бере гроші з банкомату
Людина бере гроші з банкомату

Мінфін шукає гроші на мобілізацію

Голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев припускає, де Мінфін знайде гроші на додаткову мобілізацію. Про це він заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Депутати Верховної Ради очікують на пропозиції Мінфіну збільшити доходи держбюджету на 40 мільярдів гривень у зв'язку з зобов'язаннями перед МВФ. Про 720 мільярдів на мобілізацію поки залишається невідомо.

"Від Мінфіну звучить ідея про (підвищення) військового збору на певні операції. Наприклад, стільниковий зв'язок, купівля-продаж транспортних засобів. Але давайте зачекаємо на остаточні пропозиції. Я не бачу там великого потенціалу. Максимум потенціал, який я бачу, - це ті 40 млрд грн, про які говорить нам МВФ... Але якщо вони хочуть чогось більшого, то запропонують нам радикальніші рішення", - розповів Гетьманцев.

Гетьманцев уточнив, що 720 мільярдів гривень - це приблизні витрати на мобілізацію відповідно до задекларованих параметрів, але остаточні розрахунки поки не відомі. Він також зазначив, що детінізація не принесе достатніх надходжень.

Раніше повідомлялося, що закон про мобілізацію може набути чинності на початку квітня.

Читайте також