У розшуку з 2014 року: кримінальний авторитет часів Януковича "засвітився" в Україні

Тимчасово захоплений Бердянськ на Запоріжжі відвідав кримінальний авторитет часів президента-втікача Віктора Януковича, підозрюваний організатор "тітушок" Майдану Армен Саркісян на прізвисько "Горлівський".

Від 2014 року фігурант перебуває в розшуку, пише "Українська правда" з посиланням на відеосюжет російських пропагандистів та Головне управління воєнної розвідки (ГУР).

У відео "журналісти" представили Саркісяна, як почесного президента Федерації боксу Бердянська, який приїхав познайомитися з місцевими боксерами та привіз їм інвентар.

"Бокс це дуже мужній вид спорту. Тренуйтесь. Це не остання моя поїздка, а лише початок", каже у відео Саркісян.

За даними української розвідки, Саркісян не просто так гастролює нещодавно захопленими українськими містами. Він призначений новим "смотрящим" за в'язницями на всій території РФ та тимчасово окупованих територіях України. Мета створення нової ПВК задля унеможливлення монополії Євгена Пригожина і його "вагнерівців" у Росії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Передбачається, що протягом обмеженого часу нова структура завербує значну кількість "новобранців". Зразком для проєкту має стати сумнозвісна ПВК "Вагнер", повідомляло ГУР.

Новий проєкт має "посилити окупаційний контингент та створити внутрішню конкуренцію серед російських ПВК".

У ГУР стверджують, що спонсором нової структури є російсько-вірменський бізнесмен Самвел Карапетян власник пов'язаної з Газпромом компанії "Ташир Холдинг". Його називають одним зі спонсорів російської агресії проти України.

Уродженець окупованої Горлівки 44- річний Армен Саркісян з 2014 року перебуває в розшуку за підозрою в організації "тітушок" Майдану. За даними слідства, 17 лютого 2014-го, діючи в інтересах ексміністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та своїх бізнес-партнерів, він доручив Юрію Крисіну знайти 200-300 осіб для "охорони громадського порядку" в урядовому кварталі, що призвело до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

В часи Віктора Януковича Саркісян був впливовим кримінальним авторитетом на прізвисько "Армен Горлівський", наближеним до ексдепутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка.

У 2018 році українські правоохоронці повідомили про нібито затримання Саркісяна у Франції, однак потім заявили, що це не та особа. Інформацію про затримання спростував і сам підозрюваний, зазначивши, що перебуває в Росії.

Також ЗМІ публікували фото Саркісяна з правою рукою голови Чечні Рамзана Кадирова, депутатом Держдуми РФ Адамом Делімхановим.