У Силах оборони назвали дві гарячі точки на півдні

Роботине і Кринки - головні напрямки для армії РФ, - повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

"Основні два напрямки - це Роботине і Кринки. Це ті місця, де вони найактивніші і які їм найбільше заважають. За останню добу було 19 атак, зазвичай менше. Це все ті ж напрямки - остріви правого берега Херсонщини, Кринки на лівому березі, Роботине, Старомайорське. Ситуація лишається незмінною. Єдине, що може змінюватися - темп. Результат - російські війська намагаються штурмувати, зазнають втрат і відступають", - повідомив він на телеканалі FREEДОМ.

Напрямок Херсон для армії РФ не є пріоритетним, однак вони намагаються захопити деякі позиції з медійною метою, щоб російська пропаганда могла розповісти суспільству про "героїзм" збройних сил РФ.

"У нашому напрямку армія РФ не здійснює масових атак і немає ознак формування великих наступальних угруповань. Проте після втрати острова Нестрига вони стали активнішими на цьому напрямку. Безрезультатно. Іноді для них важливий медійний результат. Вони безуспішно штурмують цей острів, залучають авіацію. Також продовжується застосування коригованих авіаційних бомб по береговій лінії і населених пунктах", - підбив підсумок Плетенчук.