У списку посадовці РФ та Білорусі: розвідка запустила реєстр викрадачів українських дітей

У списку посадовці РФ та Білорусі: розвідка запустила реєстр викрадачів українських дітей

Запущено портал з інформацією про посадовців з РФ та Білорусі, які причетні до депортації дітей з України

Головне управління розвідки розпочало роботу над порталом, на якому буде зібрана інформація про посадовців з Росії та Білорусі, які брали участь у депортації українських дітей. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На спеціальному сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України створено розділ, що присвячений "Викрадачам дітей".

Розділ містить перелік осіб, які брали участь у незаконному вивезенні українських дітей з тимчасово окупованих територій. Наразі на сайті вже зібрана інформація про більше 200 посадовців з Росії та Білорусі, а також про учасників "перевиховних" молодіжних організацій та російських закладів освіти та культури, які беруть участь у процесах депортації.

Розділ порталу містить короткі досьє на кожного причетного до викрадення дітей, посилання на новини та інформацію про санкції, що застосовуються до таких осіб. Також на сайті розміщено сканкопії документів, що підтверджують депортацію дітей.

Міжнародні засуди

Відзначимо, що Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, у якій засуджується примусова депортація українських дітей до Росії. У резолюції зазначається, що така депортація може бути вважана ознакою геноциду згідно з міжнародним правом, тому всі ці випадки повинні бути розслідовані, а винуватці мають нести відповідальність.

Також Міжнародний кримінальний суд у Гаазі виніс ордер на арешт російського президента Володимира Путіна за його участь у депортації дітей з України.

Читайте також: