У США назвали три країни, які загрожують світовій безпеці

Росія, Китай та Іран разом створюватимуть проблеми для світової безпеки протягом багатьох років.

Зв'язки між Росією та Китаєм непокоять Сполучені Штати Америки. Про це заявив Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє "Голос Америки".

Генерал виступив під час слухань щодо оборонного бюджету на 2024 фінансовий рік у Комітеті Палати представників США зі збройних сил.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми бачимо, що вони зближуються. Я не називав би це справжнім альянсом у буквальному значенні цього слова, але ми бачимо, як вони зближуються. А Іран є третім. Таким чином, я думаю, що ці три країни разом створюватимуть проблеми протягом багатьох років, особливо Росія та Китай через їхні можливості", зазначив Міллі.

За його словами, КНР та РФ володіють засобами, які можуть загрожувати інтересам США. Він нагадав, що війни між великими державами не було протягом останніх 80 років через порядки, встановлені після Другої світової війни. А також через можливості Збройних Сил США разом з союзниками та партнерами.

"Ми повинні залишатися наймогутнішою країною, якщо хочемо продовжувати утримувати велику державу", сказав генерал.

Уперше в історії Сполучені Штати Америки зіштовхнулися з двома ядерними державами Росією та Китаєм. Та війна з ними не є неминучою, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час слухань у Конгресі.

Іран може розробити ядерну зброю вже за декілька місяців. На виготовлення достатньої кількості матеріалу, який здатний до ядерного розщеплення, країні необхідно менше двох тижнів, припустили у Пентагоні.