У Вірменії звинуватили Росію у невиконанні домовленостей

У Вірменії незадоволені миротворчою місією Росії в Нагірному Карабасі.

Зокрема, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що російська місія не виконує своїх зобов'язань. Про це повідомляє News.am.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами Пашиняна, згідно з тристоронньою угодою між Вірменією, Азербайджаном і РФ від 2020 року, миротворці мали б забезпечувати безперешкодне пересування.

"Це не втілюється в життя. Тристоронню угоду не виконують також миротворці. Звичайно, це пов'язано з діями Азербайджану, але від цього сенс не змінюється, тому що російські миротворці відповідальні за те, щоб не допускати такого беззаконня і, зокрема, утримувати Лачинський коридор", ‒ наголосив Пашинян.

Вірменія може припинити своє членство в Організації договору з колективної безпеки на тлі загострення конфлікту з Азербайджаном. Цього не виключає прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Про це він сказав в інтерв'ю Armenpress.

В Єревані у листопаді відбулися акції протесту проти візиту президента Росії Володимира Путіна на саміт Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Люди скандували гасла: "Ворог ОДКБ" та "Ворог Росія".