У Зеленського прокоментували ситуацію біля Авдіївки

Журналісти біля Авдіївки висловлюються про Зеленського
Журналісти біля Авдіївки висловлюються про Зеленського

Росія розпочала активні дії на Авдіївському напрямку з метою відволікти увагу ЗСУ від просування на Запорізькому напрямку південного фронту.

Під час контрнаступу українські війська заявили, що росіяни не збираються сидіти в глухій обороні, як повідомляє "24 канал" з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайлa Подоляка.

За його словами, російські силовики завдають зустрічних контрударів, але інформація Генерального штабу підтверджує, що ситуація під контролем.

Метою окупантів є розхитування різних напрямків українських військ задля відволікання уваги та перешкоджання доставці ресурсів на важливі точки.

  • Первий абзац
  • Другий абзац
  • Третій абзац

За словами Подоляка, сучасна ЗСУ значно сильніша, ніж рік тому, і здатна протистояти російським втисканням.

Він також наголосив, що при поточних обставинах військам бракує ресурсів, зокрема артилерійських снарядів. Але вирішення цього питання знаходиться на переговорних майданчиках. Водночас, авдіївський напрямок стійко утримується, а на Токмакському і Бахмутському напрямках прогресує наступальна діяльність.

Українські захисники продовжують стримувати атаки російських загарбників у районі Авдіївки. Збройні сили України також продовжують штурми у Запорізькій області та в районі Бахмута. Про це в ефірі національного телемарафону сказав сьогодні речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Читайте також