У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Вербового

Українські військова нині закріплюються на зайнятих рубежах поблизу Вербового у Запорізькій області.

Російські окупанти там намагаються тримати оборону. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, ворог намагається відбити свої позиції "то зліва, то справа".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Щоб ми могли рухатися вперед, ми повинні добре закріпитися, щоб, не дай Боже, ворог не вдарив нам десь у фланг, або не проломив нашу оборону і не зайшов з іншого боку, щоб для наших військ, які наступають, не було проблем", ‒ сказав Штупун.

Він розповів, що росіяни інколи намагаються відволікати українських бійців від наступу своїми вилазками. Роблять це досить невеликими групами, зазвичай, без техніки.

Сили оборони України вийшли на лінію окопів на захід від Вербового за 16 км на південний схід від Оріхова, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри від 26 вересня свідчать, що російський безпілотник завдав удару по українській піхоті в траншеї на захід від Вербового. На думку аналітиків, використання росіянами безпілотників вказує на те, що російські сили, ймовірно, більше не присутні в окопі на захід від Вербового довжиною приблизно 1 км.