Удар по штабу Чорноморського флоту РФ: у ЗСУ назвали головні проблеми окупантів

Після атаки на штаб Чорноморського флоту в окупованому Криму 22 вересня, російські військові практично припинили використовувати Севастопольські бухти для своїх кораблів.

Проте, вони продовжують залежати від цих бухт. Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у ході національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

За її словами, в даний час російські військові кораблі переважно виходять з Новоросійська.

Крім того, Гуменюк зазначила, що хоча використання Севастопольських бухт відбувається рідко, там все ще залишилися елементи важливої логістики, зокрема довантаження "Калібрів". Переміщення цього комплексу становить велике завдання. Тому, очевидно, росіяни будуть залежати від цих бухт і надалі.

Зараз рівень загрози для росіян при переміщенні корабельного угруповання по морю є надзвичайно високим. Тому вони тримаються в безпечній зоні.

Але завжди існує ризик атації "Оленегорським горняком", - додала Гуменюк.

22 вересня в тимчасово окупованому Севастополі відбулися вибухи, після чого з'явилися фото і відео з місця. Штаб командування Чорноморського флоту РФ був підданий атакі близько о 12:00.

Атака сталася під час засідання вищого командного складу флоту, у результаті чого загинули кілька генералів.