Україна готує відповідь на масований обстріл Росії, - Умєров

Військові готуються до обстрілу
Військові готуються до обстрілу

Умєров: Україна готує відповідь на масований обстріл з боку Росії

Міністр оборони України Рустем Умєров висловив необхідність відповіді на масовані обстріли з боку Росії, які призвели до жертв серед мирного населення. Умєров про це заявив у своєму дописі у Facebook.

"Цієї ночі Росія знову вдарила по наших містах. Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура", - зазначив міністр оборони.

Умєров також висловив співчуття родинам загиблих і зазначив, що Україна готується до відповіді, використовуючи зброю власного виробництва.

Зеленський: Росія запустила сотні ракет і "шахедів"

Президент Володимир Зеленський відреагував на атаку, назвавши її одним із найбільших комбінованих ударів. Він повідомив, що Росія запустила більше сотні різних типів ракет і приблизно стільки ж "шахедів". Зеленський розповів про загиблих, десятки поранених та значні пошкодження енергетичної інфраструктури.

Зеленський: Україна потребує далекобійної зброї

Президент Зеленський закликав до зняття обмежень для України щодо далекобійної зброї та закликав міжнародних партнерів до рішучих дій. Він наголосив, що не може бути обмежень для України, коли у терористів такі обмеження відсутні.

Атака розпочалася вечером і тривала всю ніч

Атака розпочалася ввечері з запуску "шахедів" і тривала протягом ночі, продовжуючись ракетними ударами. Вибухи були почуті у багатьох областях України, зокрема в Києві, Луцьку, Житомирі, Вінниці, Рівному, Запоріжжі, Миколаєві, Сумах та Дніпрі.

Читайте також