Україна хоче перемогти Росію в повітрі. Головні заяви Зеленського під час зустрічі із Байденом

Володимир Зеленський, Президент України, зустрівся з Джо Байденом, президентом США, у Білому домі. Після переговорів вони провели пресконференцію для журналістів. "Главком" зібрав головні заяви Зеленського.

Заяви Зеленського стосуються досягнень України у 2023 році, їх стратегії на 2024 рік та підтримки США. Він зазначив, що 50% територій, окупованих Росією, вдалося звільнити Збройним силам України, а також досягти успіху на Чорному морі. Зеленський висловив бажання перемогти Росію у повітрі і підкреслив важливість контролю над небом для тривалості війни.

Президент також закликав до недоумства ідею віддати Росії українські території для досягнення миру. Він підкреслив, що це абсолютне божевілля, оскільки це стосується не лише землі, а й життя людей. Зеленський запевнив, що найбільше бажання України - завершити війну переможно, але Путін цього не бажає.

Україна також висловила подяку за підтримку США. Зеленський заявив, що отримав позитивні сигнали та слова підтримки від представників обох американських партій. Він переконаний, що підтримка від США буде продовжуватися і Україна не буде залишена на милості Росії.

Зустріч президентів України та США відбулася 12 грудня, під час якої була проведена спільна пресконференція. Джо Байден висловив свою підтримку Україні і запевнив, що США будуть стояти на боці України.