Україна може отримати більше винищувачів F-16 - ЗМІ

Україна отримує нові винищувачі F-16
Україна отримує нові винищувачі F-16

Греція планує вивести з експлуатації 32 старі винищувачі F-16 Block-30 і продати їх Сполученим Штатам Америки, щоб літаки були модернізовані й передані в Україну.

За повідомленням видання Al Jazeera із посиланням на джерела у грецькій армії, Греція планує модернізувати 82 винищувачі F-16 до Block-70 і придбати у Франції 24 винищувачі Rafale. Також Греції дозволили придбати до 40 винищувачів F-35.

Україна може отримати 60 списаних літаків F-16 з Данії, Норвегії та Нідерландів. Однак країна має потребу в 150 винищувачів, тому 32 літаки від Греції допоможуть заповнити це дефіцит.

За даними джерел Al Jazeera, Греція вважає, що краще продати ці літаки назад США, щоб їх модернізували і передали Києву. Деякі військові експерти мають сумніви щодо передачі великої кількості винищувачів.

На жаль, через наших сусідів ми зобов'язані мати дуже потужні збройні сили. Продаж 32 винищувачів F-16 ... відкриє велику діру у військово-повітряних силах. ... Повинен бути кворум з близько 200 літаків, чого не може бути з більш сучасними і дорогими винищувачами", – сказав інженер грецьких ВПС на умовах анонімності.

Джерело: УНІАН

Читайте також