Україна може "позбутися" ТЦК: у ЗСУ сказали, що для цього потрібно

ЗСУ можуть позбутися ТЦК: військові розповіли, як це зробити
ЗСУ можуть позбутися ТЦК: військові розповіли, як це зробити

Павло Кішкар, підполковник та старший офіцер командування Сухопутних військ ЗСУ, навів пропозиції щодо змін у системі мобілізації та демобілізації в Україні.

Згідно зі словами Кішкара, ефективність демобілізації залежить від якості мобілізаційних заходів.

Он запропонував кілька кроків, які могли б покращити ситуацію. Серед них - налагодження відкритого діалогу з суспільством щодо мобілізації, надання командирам можливості особисто набирати собі військовослужбовців і впровадження системи переходів між військовими підрозділами.

Кішкар наголосив на важливості якісного, а не кількісного підходу до формування військових частин. Він зауважив, що існуюча система, коли люди через ТЦК потрапляють у незручне положення, спричиняє страх у багатьох, навіть до такої міри, що вони готові залишити країну.

Офіцер також звернув увагу на проблему спілкування з українцями за кордоном. За його словами, сотні українців у Чехії готові вступити до армії, але за умови "чесної історії" - коли вони знаходяться на зв'язку зі своїми командирами, знають свою посаду та необхідні навички.

Крім того, Кішкар запропонував збільшити кількість та чисельність міжнародних підрозділів. За словами підполковника, такі зміни можуть зробити ТЦК зайвими незабаром.

"Моє креативне мислення дозволяє стверджувати, що ТЦК можна ліквідувати завтра. Якщо ви впровадите цю систему. Вона вам просто не буде потрібна", - підсумував військовий.

Раніше "Хвиля" повідомляла про те, хто не може бути призваний на військову службу без згоди.

Читайте також