Україна надіслала Росії списки поранених полонених для репатріації

Україна передала Росії список із 800 пораненими українськими військовими для ймовірної репатріації.

Українська сторона отримала аналогічний список від росіян. Про це заявив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він розповів, що під час переговорів із російським омбудсменом Тетяною Москальковою був момент, коли вони одночасно відкривали Женевські конвенції, зіставляли різні варіанти різними мовами. І прийшли до думки, що військовополонені, які вважаються тяжко пораненими, мають бути передані за процедурою репатріації.

"Йдеться не про кількісний обмін, а саме про репатріацію, без жодних умов, кожної зі сторін. Ця ініціатива прозвучала вперше. І ми передали список військовослужбовців української армії, які, на нашу думку, поранені та важко поранені. Це практично 800 наших поранених" , - заявив омбудсмен.

Лубінець назвав позитивним кроком, коли російська сторона принаймні підтримала українську ініціативу. "А далі подивимося, що буде", підсумував. він.

12 січня омбудсмен Верховної ради з прав людини Дмитро Лубинець зустрівся з російською уповноваженою Тетяною Москальковою в Туреччині. Переговори омбудсменів проходили у три етапи.