Україна перемагає РФ сучасною зброєю, але її не вистачає - ISW

Українська армія застосовує новітнє озброєння, але потребує більше
Українська армія застосовує новітнє озброєння, але потребує більше

Україна використовує сучасні системи й обладнання для компенсації російської переваги

Україна продовжує докладати зусиль для компенсації російської переваги у живій силі та матеріально-технічних засобах, використовуючи більш сучасні системи й обладнання, заявили в Інституті вивчення війни.

Проте регулярні затримки надання допомоги країн Заходу у сфері безпеки підривають ці зусилля, вважають в ISW.

Україна не може конкурувати з Росією за кількістю артилерійських снарядів, танків і солдатів, які агресор може виробляти. Водночас, наша країна може досягнути переваги на полі бою, використовуючи високотехнологічну зброю", - заявив заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, українські військові продемонстрували, що добре підготовлена армія з більш досконалим озброєнням може перемогти ворога з чисельною перевагою у живій силі й техніці.

Гаврилюк відзначив, що вищі ударні можливості українських військ раніше дозволяли послаблювати логістику і бойовий потенціал росіян. Однак ці переваги можливі лише за наявності достатньої кількості наданих Заходом високоточних боєприпасів великої дальності та боєприпасів для артилерійських систем, які мають більшу дальність і кращу точність, ніж російські.

Україна активно інтегрує можливості ударних безпілотників у Сил оборони і має намір збільшувати співвідношення машин до людей на полі бою.

Безпілотники мають деякі переваги над артилерією, але вони також більш вразливі до зовнішніх факторів, таких як радіоелектронна боротьба та погода, зазначив Гаврилюк. Він підкреслив, що безпілотники, які використовуються в Україні, не здатні досягати того ж ефекту на полі бою, що і артилерія.

Заступник міністра оборони закликав зосередитися на комбінованих операціях з використанням безпілотників і артилерії, щоб підвищити точність українського вогню та зберегти боєприпаси.

Здатність України проводити такі комбіновані операції наразі залежить від західних поставок артилерійських снарядів, і Гаврилюк визнав, що дефіцит снарядів продовжує впливати на українські можливості та змушує Україну коригувати оперативні плани", - йдеться у звіті ISW.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також