Україна почне виготовляти гвинтівки за стандартами НАТО

Україна буде виробляти стрілецьку зброю за стандартами НАТО

Компанія "Українська оборонна промисловість" уклала угоду з чеською компанією Česká zbrojovka as та дочірньою компанією Colt CZ Group SE, підписавши договір про передачу ліцензії. Згідно з цією угодою, в Україні буде виготовлятись рушниця CZ BREN 2, яка відповідає стандартам НАТО.

Генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін зазначив, що передача технологій від країн-членів НАТО є важливим кроком на шляху створення Арсеналу вільного світу в Україні.

"Передача технологій від країн-членів НАТО є ключовим моментом для нашої компанії, зумовленим успішним міжнародним партнерством та реформою ОПК. Ця ініціатива є важливим кроком на шляху створення Арсеналу вільного світу в Україні", - зазначив Герман Сметанін.

Проект передачі технологій виробництва CZ BREN 2 був представлений на першому міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC1) у Києві.

CZ BREN 2 використовується різними військовими формуваннями та правоохоронними органами по всьому світу, включаючи армію Чеської Республіки, Збройні сили України, Оперативну групу французької національної жандармерії (GIGN), португальську армію, польську прикордонну службу, румунську жандармерію, та інші.

Раніше повідомлялося, що Канада готова фінансувати постачання боєприпасів до України.