Українцям підказали, як зменшити суму у платіжках за світло та допомогти енергосистемі

Українцям підказали, як зменшити суму у платіжках за світло та допомогти енергосистемі

Як заощадити на оплаті за електроенергію

Заощадити на оплаті за електроенергію та допомогти енергосистемі країни може кожен українець, якщо дотримуватись деяких рекомендацій. Насамперед експерти радять використовувати енергозберігаючі лампочки для освітлення приміщень та прибудинкової території. Такі лампи служать до 8 разів довше за звичайні і витрачають менше електрики. Також рекомендується встановити датчики руху та таймери для автоматичного увімкнення/вимкнення світла. Це допоможе уникнути ситуацій, коли лампи залишаються увімкненими без необхідності.

При виборі побутової техніки слід надавати перевагу приладам класу енергоефективності А+++. Важливо також дотримуватися рекомендацій виробників щодо правильної експлуатації.

Холодильник бажано розміщувати подалі від джерел тепла, не ставити гарячі продукти всередину. Завантажувати пральні та посудомийні машини потрібно повністю. Плити та варильні поверхні слід використовувати з відповідним за розміром посудом.

Важливо також не залишати прилади в режимі очікування та вимикати їх із розеток після використання. Це допоможе заощадити до 400 кВт на рік, які техніка споживає "вхолосту".

Також радять замінити стару електропроводку та використовувати альтернативні джерела енергії.

Крім того, встановлення двозонного лічильника дозволить скористатися нічним тарифом на електроенергію, який на 50% дешевше за денний (діє з 23:00 до 7:00). У цей час доцільно вмикати енергоємні прилади.