Українцям пояснили, чи можуть у ТЦК відмовитись розглядати електронний військовий квиток

Подача електронного військового квитка ТЦК
Подача електронного військового квитка ТЦК

Уряд України зрівняв статус електронного військово-облікового документа з паперовим

Уряд України офіційно зрівняв статус електронного військово-облікового документа з його паперовим аналогом. Про це повідомила заступник міністра оборони із цифровізації Катерина Чорногоренко. Вона зазначила, що це передбачено ухваленою Кабінетом Міністрів постановою №559. Згідно з цією постановою, електронний військовий квиток має таку ж юридичну силу, як його паперовий еквівалент. Міноборони надіслало відповідні роз'яснення уповноваженим органам, які перевіряють такі цифрові документи.

Це стосується співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Держприкордонслужби та Нацполіції. Вони мають право вимагати пред'явлення військово-облікових документів у будь-якому форматі - будь то паперовий або електронний.

Якщо громадянам відмовляються розглядати їх електронний військовий квиток, їм рекомендується повідомити про це на спеціальну електронну адресу техпідтримки додатка "Резерв+". Там треба описати ситуацію, що виникла. Таким чином, нововведення стало частиною змін до законодавства, що регулює процес мобілізації. У травні було запущено сервіс "Резерв+", який дозволяє військовозобов'язаним актуалізувати свої дані у цифровому форматі. Подібну процедуру можна пройти і у звичайному форматі - у територіальних центрах комплектування або центрах адміністративних послуг.

Читайте також