Українцям розповіли, за що у Польщі можуть оштрафувати на 500 злотих під час спеки

Поляки с лупой проверяют туристов
Поляки с лупой проверяют туристов

У Польщі зміцнюють контроль за безпекою дітей та тварин у автомобілях під час спекотної погоди. Влада країни занепокоєна випадками, коли діти та домашні улюбленці залишаються в розпечених машинах, що може призвести до перегріття та смерті.

Про це повідомляє портал inPoland.

Недавні інциденти у Ключборці, де жінка залишила дитину в перегрітому автомобілі, та в Каліші, де через подібну ситуацію загинув собака, змусили поліцію звернути більше уваги на цю проблему.

Правоохоронні органи закликають громадян негайно реагувати на такі ситуації: телефонувати за номером екстреної допомоги та, в крайньому випадку, розбивати вікна автомобіля, щоб врятувати життя.

За залишення дитини в автомобілі в спеку передбачений штраф у розмірі 500 злотих (приблизно 115 євро). Однак більш серйозні випадки можуть бути передані до суду.

Польська поліція також нагадала водіям про необхідність робити зупинки кожні дві години під час тривалих поїздок, належно налаштовувати кондиціонер та мати запас води в машині, щоб запобігти перегріву й недостатку рідини.

Варто зауважити, що подібні правила потрібно дотримуватись і в Україні, незважаючи на відсутність високих штрафів за це. Ми повідомляли, що з початку липня цього року Україна зазнала аномальної спеки, яка охопила більшу частину країни. У деяких регіонах і в умовах міської забудови реальна температура повітря досягає +50+60 градусів.

Читайте також