Українці скаржаться на "зайві" куби у платіжках за газ: у Нафтогаз відповіли

Українці скаржаться на

У газопостачальній компанії НАК "Нафтогаз України" відповіли, хто відповідає за послуги з розподілу (транспортування) газу, технічного обслуговування газової мережі та обладнання.

Прес-служба компанії повідомила, що українці скаржаться на те, що працівники Нафтогазу не носять квитанції та ходять дворами, коли вдома немає господарів. Вони також пломбують труби та нараховують завищені куби за газ.

"Ваші працівники не носять квитанції, лазять по дворах поза присутністю господарів, пломбуючи трубу, і нараховують самостійно незалежно від переданих даних без перевірки за квітень на 1000 кубів більше. Ви адекватні?... Без правоохоронних не вийде, дивлюся. Відключу я постачання газу в Україну взагалі. Чого тільки мені його опломбували із бухти-барахти? Пишу лист-прохання у фірму-трансфер. Успіхів", - поскаржилася клієнтка.

Нафтогаз України

Нафтогаз порекомендували звернутися до облгазу. Відзначено, що від Нафтогазу не ходять представники.

"Ми є газопостачальною компанією, і від нашої компанії не ходять представники. Послуги з розподілу (транспортування) газу, технічного обслуговування газової мережі та обладнання надалі забезпечує місцевий Облгаз (Оператор ГРМ)", - повідомили представники Нафтогазу.

Також у Нафтогазі зазначили, що звернення можна подати до облгазу письмово, звернувшись до Центру обслуговування клієнтів за місцем проживання або відправивши на поштову адресу Облгазу. Звернення також можна направити на електронну скриньку Облгазу.

Порядок розгляду звернень та терміни надання відповідей виконуються згідно з відповідними законами.

  • Адреси центрів обслуговування: м. Суми, вул. О.Береста, буд. 21.
  • Графік роботи центрів обслуговування: понеділок-п'ятниця з 08:00 до 17:00.
  • Електронна пошта Облгазу для листування: [email protected].
  • Поштова адреса Облгазу для листування: 40014 м. Суми, вул. О.Береста, буд. 21.

Українці змінять спосіб оплати газу.

Читайте також: