Україні можуть таємно дозволити бити по Росії ракетами Storm Shadow, - The Times

Ударне ракети Storm Shadow на Росію
Ударне ракети Storm Shadow на Росію

Україна може отримати дозвіл від Великобританії та США на запуск ракет по складах та бункерах з боєприпасами на території Росії. Про це повідомляє видання The Times.

Джерела повідомляють, що дипломати з Британії та США готові підписати це рішення, але з новиною в ООН можуть зачекати до наступного тижня, щоб не спровокувати Росію.

"Угода може бути досягнута у закритому режимі, щоб дозволити Україні запускати ракети з елементом раптовості", - зазначають джерела.

За статтею, офіційне рішення мало бути ухвалене після візиту американських та британських дипломатів в Україну минулого тижня. Проте рішення було настільки складним, що для прес-конференції підготували дві заяви - одна про дозвіл та інша про розгляд запиту.

Одна з джерел зазначає, що США та Великобританія хочуть показати, що НАТО є єдиним цілим та уникнути враження, що ці дві країни домінують у прийнятті рішень. Інше джерело підкреслює, що адміністрація США хоче швидше рухатися через наближення президентських виборів.

Остаточне рішення має бути ухвалене під час Генасамблеї ООН наступного тижня. Однак, в Білому домі тривожать, що цей крок може стати проблемою для Камали Гарріс у передвиборчій кампанії.

Готовність до угоди вже показують влада США та міністри закордонних справ Великобританії, Франції, Німеччини та Італії. Дипломатичні джерела пояснюють, що НАТО хоче продемонструвати єдність та злагодженість своїх дій, щоб не виникло враження про домінування Великобританії та США.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден і лідер Лейбористської партії Стармер обговорили можливість ударів по Росії.

Читайте також