Українські безпілотники влучили по нафтобазі в Санкт-Петербурзі – джерела

Українські безпілотники атакували російський нафтовий термінал

Головне управління розвідки Міністерства оборони України здійснило нічну атаку безпілотників на територію нафтогазової компанії «Петербурзький нафтовий термінал» у Ленінградській області Росії. Внаслідок цієї спецоперації були підтверджені влучання по цілях. Тепер військові об'єкти Петербурга та Ленінградської області знаходяться у зоні досяжності українських сил. Про це повідомили представники спецслужб.

Також було встановлено, що це вже не перший раз, коли українські безпілотники атакують Ленінградську область Росії, але вона відрізняється від попередніх інцидентів, і російська сторона почула про це.

Українські військові заперечують інформацію про атаки на цей термінал. Втім, росіяни заявляють, що внаслідок вибуху постраждалих та руйнувань немає.

Варто також відзначити, що «Петербурзький нафтовий термінал» - це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні, який має пропускну спроможність 12,5 млн тонн на рік.

Крім того, росіяни стверджують, що українські війська намагалися атакувати морський порт в Ленінградській області за допомогою дронів-камікадзе. Зазначається, що троє безпілотників було запущено. Два з них були придушені російськими силами РЕБ і впали до Фінської затоки, а третій був збитий над територією нафтоналивного терміналу 18 січня о 01:30.

Також сьогодні вранці в російському місті Білгород була оголошена повітряна тривога, і згодом сталися вибухи. Губернатор Бєлгородської області повідомив про знищення десяти повітряних цілей системами протиповітряної оборони.