Українські хакери зламали базу воєнно-промислового комплексу РФ

Українські хакери знищили російський хмарний сервіс

Українські хакери, пов'язані з кіберами СБУ, провели атаку, у результаті якої був зруйнований російський воєнно-промисловий комплекс, нафтогазова галузь та телекомунікаційні компанії. Про це повідомляється за даними «Главкома».

За інформацією, у хмарному сервісі OwenCloud.ru зберігали свої дані понад 10 тисяч підприємств російського воєнно-промислового комплексу, нафтогазової, металургійної та авіакосмічної галузей, а також великі телекомунікаційні компанії. Серед них: «Уральський завод цивільної авіації», «НВП «РУБИН» (частина холдингу «Роселектроніка»), «Уральський завод спецтехніки», Газпром, Трансгаз, Лукойл, Роснафта, «Норільський нікель», Ростелеком, Телеком та Мегафон.

За даними наших джерел, це була спільна операція української хакерської групи Blackjack з кібердепартаментом СБУ. Вони знищили більше 300 Тб даних, включаючи 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, на яких зберігалася внутрішня документація, резервні копії та програми для дистанційного керування виробничими процесами на підприємствах.

Ця атака була відплатою за напад на український дата-центр «Парковий» у січні цього року.

Раніше було повідомлено, що українські хакери зламали понад 100 російських веб-сайтів і завдали ворогу збитку вартістю понад 12 мільярдів доларів. Команда хакерської групи «UA25» отримала доступ до багатьох російських сайтів всього за кілька хвилин.

Також було повідомлено, що українські хакери атакували ІТ-компанію, яка працювала з російськими оборонними структурами.