Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання, на яких будуть росіяни – Кабмін

Українським спортсменам не можна буде змагатися на турнірах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Це рішення поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

Детального пояснення, як саме діятиме рішення уряду України, немає. На одному й тому ж старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На засіданні уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях на Олімпіаду-2024 тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", заявив Немчінов.

Немчінов додав, що спортсменам потрібно думати не про кар'єру у контексті бойкоту змагань, а про збережене життя.

Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам із країни-агресорки Російської Федерації і Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

Водночас, відклав розгляд питання щодо їхньої участі в Олімпіаді, заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання Виконкому організації.

Російські і білоруські атлети можуть змагатися за дотриманням певних умов.

Зокрема як нейтральні атлети, команди з Росії і Білорусі не братимуть участь. До участі також не допускаються атлети і персонал, які активно підтримують війну, та спортсмени, які мають контракт з російською і білоруською арміями.