Українські війська утримують позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області - ISW

  • Збройні сили України розташовані в селі Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Вони вже налагодили туди постачання.
  • Загарбники з Росії намагаються завадити українським військам. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).
  • 21 жовтня російська служба ВВС передала вислови військових ЗСУ, які беруть участь в наземних операціях на східному березі. З одним із військових заявив, що вони ведуть бої за повний контроль над Кринками, що знаходяться 30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро.

Російські військові блогери також стверджують, що українські війська займають позиції в Кринках. Однак, росіяни розходяться в думках щодо масштабів цих позицій. Один з блогерів стверджує, що українські війська просунулися майже на два кілометри на південь від Кринків. Інший пише, що ЗСУ контролюють усі Кринки. А ще один "воєнкор" спростував це твердження та зазначив, що російські війська витіснили українську диверсійно-розвідувальну групу з позицій на південній околиці населеного пункту.

Російські військові блогери стверджують, що війська РФ обстрілюють українські позиції біля Антонівського мосту на північ від Олешок та Антонівського залізничного мосту на північ від Пойми. Один з блогерів стверджує, що бойові дії ведуться поблизу Кринок і Піщанівки. Більшість російських джерел також стверджує, що війська РФ переважно використовують авіацію та артилерію, щоб спробувати вибити українські сили з позицій на східний берег.

Деякі російські військові блогери стверджують, що українські сили евакуюють поранених і перекидають нові сили та легку техніку через Дніпро для підтримки позицій на східному березі.

Аналітики нагадують, що українські війська зберігають присутність на східному березі Дніпра після того, як у ніч на 18 жовтня розпочали масштабніші наземні операції. Це свідчить про те, що українські сили змогли належним чином забезпечити та підсилити групи, які проводили ці операції, незважаючи на активізацію російської авіації вздовж Дніпра.

Українські дії на лівому березі Дніпра на Херсонщині стали значно масштабнішими, ніж раніше.

Поточні тактичні рейди ЗСУ видаються більш масштабними, а геолокаційні кадри свідчать про те, що українські сили зберігають присутність на береговій лінії та біля Антонівського залізничного мосту, не зважаючи на контратаки з боку Росії, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).