Українські виробники забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для ЗСУ

Українські виробники забезпечують 70% контрактів з ЗСУ
Українські виробники забезпечують 70% контрактів з ЗСУ

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков повідомив, що виробники з України забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для Збройних Сил України. Згідно з даними Міноборони, цей показник може змінюватися в залежності від потреб та можливостей виробництва.

Агенція оборонних закупівель (АОЗ) виконує закупівлю зброї для ЗСУ. Вона активно розвиває міжнародну співпрацю з виробниками зброї в рамках політики прямої взаємодії. До цього часу Агенція уклала понад 20 контрактів з виробниками зброї з 10 країн, переважно з Європи та США.

"Моя порада виробникам: надавайте ваші вироби військовим, збирайте зворотний зв'язок. Техніка, яка має великий запит на полі бою, значно швидше проходить кодифікацію та потрапляє в перелік",

- наголосила Марина Безрукова, очільниця АОЗ.

Марина Безрукова також пояснила, що Агенція контрактує лише озброєння, яке вже пройшло кодифікацію Міністерства оборони. Вона зазначила, що терміни постачання техніки до військових підрозділів залежать від умов постачання та логістики. Наприклад, БПЛА DJI Mavic, які були закуплені, швидко потрапили на фронт, у той час як виробництво нової техніки займає більше часу.

Очільниця АОЗ заверила, що Агенція робить все можливе для спрощення процесів, щоб необхідна техніка та озброєння надходили вчасно. Це сприяє підвищенню ефективності оборонних закупівель та зміцненню обороноздатності України.

Читайте також