Київ переведе світлофори на новий режим роботи у разі блекауту

Світлфори у Києві під час блекауту
Світлфори у Києві під час блекауту

У Києві модернізують світлофорну систему дорожнього руху

У Києві триває модернізація системи дорожнього руху. Міська влада активно встановлює світлофори з резервними джерелами живлення, що дозволяють їм функціонувати при відключенні електроенергії. Наразі вже 145 світлофорів у Києві обладнано такими системами.

Якубовський, начальник відділу автоматизації дорожнього руху КП "Центр організації дорожнього руху", розповів про це в ефірі телеканалу "Київ24".

За його словами, підприємство закуповує та встановлює шафи резервного живлення, які забезпечують роботу світлофорів до 24 годин. Тривалість автономної роботи залежить від складності об'єкта та кількості обладнання.

Проїзд на червоний сигнал світлофора

Наразі вже встановлено 107 шаф резервного живлення, які забезпечують роботу для 145 світлофорів. Це значний крок у забезпеченні безпеки дорожнього руху при можливих перебоях з електроенергією.

Міська влада планує встановити ще близько 300 шаф резервного живлення, які знаходяться на різних стадіях закупівлі. Очікується, що їх встановлять найближчим часом. Для покриття всіх 738 світлофорів Києва будуть потрібні приблизно 500-550 шаф, враховуючи, що одна шафа може живити кілька об'єктів одночасно.

Раніше Київстар, Vodafone та lifecell заявили про готовність працювати без світла.

Читайте також