Нова загроза для України: КНДР може відправити війська на підтримку армії РФ

КНДР підтримує армію РФ
КНДР підтримує армію РФ

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявив, що Північна Корея, можливо, розгорне свої частини збройних сил в Україні, щоб підтримати Росію. Це свідчить про зростання військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою.

Ця оцінка засвідчує прагнення Північної Кореї посилити свої зв'язки з Росією. Це підтверджується двосторонньою угодою, яка включає пункт про взаємну оборону і була підписана Кім Чен Ином, лідером Північної Кореї, і Володимиром Путіним, президентом Росії, під час саміту в червні.

"Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, подібний до військового альянсу, ймовірність такого розгортання дуже висока", - заявив Кім Йон Хен під час засідання парламентського аудиту.

Це заявлення було зроблено в контексті останньої звістки про втрати північнокорейських військ на окупованій Росією території неподалік від міста Донецьк на сході України. Кім Йон Хен сказав, що ця інформація, ймовірно, є правдивою.

На початку цього тижня Kyiv Post повідомив, посилаючись на розвідувальні джерела, що шість північнокорейських офіцерів загинули, а троє були поранені внаслідок українського ракетного удару 3 жовтня.

Читайте також