"Укренерго" попередило про фейки щодо "нової системи відключень електроенергії"

Укренерго попередило про фейки щодо системи відключень електроенергії
Укренерго попередило про фейки щодо системи відключень електроенергії

Національна енергетична компанія "Укренерго" попереджає українців про поширення недостовірної інформації в соціальних мережах, зокрема в Telegram-каналах, щодо нової системи відключення електроенергії.

За словами компанії, з'явилося багато повідомлень про мобільні додатки з логотипом "Укренерго", які пропонують нову систему відключення електроенергії. Крім того, розповсюджуються інформація про можливий "тотальний блекаут".

""Укренерго" наголошує, що такі повідомлення є фейками або частиною російських інформаційно-психологічних операцій (ІПСО). Компанія підкреслює, що не існує жодної "нової системи відключень", а справжній графік обмежень може оприлюднити тільки обласна енергетична компанія на своїй офіційній сторінці."

Енергетична компанія також заперечує інформацію про наявність додатків з "персональними сповіщеннями" та поділ країни на "зони відключень".

Для отримання достовірної інформації "Укренерго" радить користуватися офіційними джерелами. Компанія надала посилання на офіційні сторінки "Укренерго" та Міністерства енергетики України в соціальних мережах та на офіційних веб-сайтах.

Нагадаємо, що раніше українцям вже дали відповідь на питання, чи можуть зрости тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону.

Читайте також