«Укренерго» попереджає: 5 червня відключення світла можуть тривати понад 4 години

«Укренерго» попереджає: 5 червня відключення світла можуть тривати понад 4 години

Сьогодні, 5 червня, в енергосистемі України відбуваються планові відключення світла, які можуть тривати понад 4 години через значний дефіцит електроенергії. Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький у телемарафоні.

За його словами, відключення будуть плановими, якщо колеги вкладатимуться в встановлені ліміти для цього дня. Але через значний дефіцит електроенергії, тривалість відключень може перевищити 4 години.

Причиною обмежень є наслідки шести ракетних обстрілів Росією по українських електростанціях. Ці обстріли призвели до недостатньої виробництва електроенергії, тому для подолання дефіциту залучається аварійна допомога з Європи.

Зазначені країни, з яких здійснюється імпорт електроенергії, є Румунія, Польща, Угорщина та Молдова.

Внаслідок відключення одного з енергооб'єктів зранку припинилося живлення побутових та промислових споживачів Павлограду. Також без світла залишилися 256 населених пунктів в декількох областях через негоду. Крім того, ще 454 населених пункти залишаються без енергопостачання з інших причин.

Україна втратила понад 9,2 МВт потужності через удари ворога по критично важливій інфраструктурі та об'єктах електроенергетики. За словами заступника міністра енергетики Миколи Колісника, ситуація залишається складною, але проводяться необхідні ремонтні заходи та заходи по відновленню інфраструктури, щоб стабілізувати ситуацію.

Сьогодні також діють окремі мережеві обмеження для проведення ремонтних робіт та відновлення ліній. Ворог атакує об'єкти маневреної генерації, яка забезпечує покриття пікового навантаження.

Нагадаємо, що 1 червня 2024 року в Україні почав діяти єдиний тариф на електроенергію для населення, який становить 4,32 грн/кВт*год. Цей тариф буде діяти до 30 квітня 2025 року.

Читайте також: