Укргідроенерго заявило про плани збільшити генерацію на 3,5 гігаватти

Укргідроенерго заявило про плани збільшити генерацію на 3,5 гігаватти

“Укргідроенерго” планує відновити 1 ГВт генерації в короткостроковій перспективі, а ще 2,5 ГВт – у довгострокових планах будівництва. Приблизно 45% потужностей компанії було зруйновано російськими військами. Загалом, починаючи з початку вторгнення, станціями “Укргідроенерго” було вражено 118 ракетними ударів. 

Про це повідомили в прес-службі компанії.

У короткострокових планах компанії – активне відновлення 1000 МВт генерації, що є необхідним для пройдення осінньо-зимового сезону. У довгострокових планах – будівництво 2500 МВт нових потужностей, включаючи Дністровську та Канівську гідроелектростанції. Крім цього, відновлення Каховської ГЕС є ключовим проектом.

Компанія планує активізувати співпрацю з міжнародними партнерами для швидкого повного відновлення енергетичної інфраструктури. Також збираються водні ресурси для надання допомоги системі у важкі місяці.

Відомо, що відновлення Каховської ГЕС можна буде здійснити через 6-7 років після звільнення регіону. Раніше цей термін становив щонайменше 5 років. Після підриву греблі Каховської ГЕС навколишньому середовищу було завдано збитків на суму 78 млрд грн. “Укргідроенерго” розпочало процедуру інвестиційного арбітражу з Росією для компенсації збитків, завданих знищенням Каховської ГЕС.

Читайте також: