"Укртрубопром" виступив проти імпорту 80% електроенергії

Виступ Укртрубопрому проти імпорту електроенергії
Виступ Укртрубопрому проти імпорту електроенергії

Українська трубна галузь проти зобов'язання імпортувати 80% електроенергії

Генеральний директор об'єднання підприємств "Укртрубопром" Георгій Польський заявив, що українська трубна галузь проти зобов'язання імпортувати 80% електроенергії, оскільки це позбавить їх конкурентоздатності.

Польський зауважив, що потужності для імпорту електроенергії в Україну обмежені, тому імпортної електроенергії не вистачить для української промисловості.

"Імперативне зобов'язання купляти 80% електроенергії по імпорту призведе до зростання цін на електроенергію. Це збільшить витрати та собівартість української промислової продукції", - сказав Польський.

Він наголосив, що українські трубні заводи конкурують із китайськими виробниками, які отримують субсидії від держави.

"Тому таке зобов'язання щодо імпорту електроенергії негативно вплине на конкурентоспроможність української трубної продукції", - додав Польський.

Кабінет Міністрів затвердив зміни до постанови, відповідно до яких промислові об'єкти повинні імпортувати 80% електроенергії. Укренерго гарантує 20%.

Бізнес виступив проти цієї ініціативи, оскільки ціни на доставку електроенергії через кордон значно зростуть, що зробить імпорт невигідним. Це призведе до відтоку валюти з країни та зменшення доходів бюджету, який фінансує ЗСУ. Бізнес не проти підвищення долі імпорту, але не більше 50%, оскільки більше просто немає можливості імпортувати в Україну.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також