Уночі ворог атакував Одещину: Гуменюк повідомила деталі

Російські дрони атакували Одеську область у нічний час

У ніч на 10 лютого, російські війська здійснили атаку на Одеську область за допомогою ударних дронів. Про подробиці удару повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, було зареєстровано три хвилі атак, під час яких дрони атакували припортову інфраструктуру.

Це і південь Одеської області, і сама Одеса. У першій хвилі атакована дев'ятьма безпілотниками сама Одеса та її інфраструктура. Вдалося знищити всі дев'ять "Шахедів", але уламками у припортовій інфраструктурі пошкоджено об'єкт" - заявила Гуменюк.

За її словами, подальші події розвивалися дуже швидко. Ворог направив дрони на південь регіону, при цьому припортова інфраструктура була під ударом. За попередніми даними, є троє постраждалих.

Нагадаємо, у вечірній час 9 лютого в Одесі сталися вибухи. Повітряні сили повідомили про прибуття безпілотників з Чорного моря в напрямку Одеси.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав мешканців міста та району перебувати у безпечних місцях до закінчення атак. Пізніше, він оголосив, що в його розпорядженні є інформація про одного постраждалого внаслідок ворожої дронової атаки на Одесу. 44-річний чоловік отримав поранення передпліччя від осколків. 

У ніч на 10 лютого ворожі "Шахеди" атакували автозаправну станцію в Харкові. Результатом атаки став витік дизельного пального та бензину, який прольотився по вулиці з приватними будинками, спричинивши потужну пожежу.

Станом на першу ніч згоріли повністю 14 будинків, 50 людей було евакуйовано. Додатково, ще чотирьох людей евакуювали з інших пожеж, серед них були двоє дітей.