В Аргентині поліція спіймала зухвалу російську аферистку

Затримано росіянку, оголошену в міжнародний розшук, в Аргентині

В Аргентині поліція затримала росіянку Людмилу Авдюхіну, оголошену в міжнародний розшук за підозрою у скоєнні великого шахрайства на батьківщині, пише газета La Naciоn. Питання про її екстрадицію до Росії вирішуватиметься у суді.

«37-річна жінка мала міжнародний ордер на арешт. Її розшукувало російське правосуддя, оскільки вона здійснила серію афер на $2 млн. Сьогодні її було заарештовано в районі Кабальїто (передмістя Буенос-Айреса – «Главком») детективами Федеральної поліції Аргентини

За даними видання, росіянка приїхала до Аргентини на початку 2023 року разом із чоловіком, дочкою та свекрухою. Кожні два місяці сім'я змінювала місце проживання, щоб не потрапити у поле зору правоохоронних органів.

«За час перебування в Аргентині Авдюхіна через підставних осіб зробила б інвестиції в нерухомість», - розповів детектив, який був на слідах підозрюваної та брав участь у затриманні.

Згідно з інформацією аргентинської поліції, Авдюхіна у вересні-грудні 2022 року очолювала в Росії компанію роботи з нерухомістю. «Будучи директором компанії з нерухомості, Авдюхіна розробила шахрайську схему заволодіння коштами великої кількості клієнтів. Також підозрювана позичила кошти у кількох громадян на загальну суму понад 100 мільйонів російських рублів, причому виконувати умови договорів вона не збиралась. Після завершення операції вона викрала отримані гроші та виїхала з Росії. Загальна сума афери досягла $2 млн доларів», пише La Naciоn. Як зазначено у публікації, російська шахрайка прибула до Аргентини рік тому, незважаючи на міжнародний ордер на арешт, виданий у квітні минулого року.

«Будинки, де проживала втікачка та її родина, були у власності російських громадян в Аргентині. Переїзжаючи  кожні 60 днів вона намагалась уникнути міжнародного ордера на арешт. Але нарешті її нинішнє місце проживання було встановлено і коли вона вийшла на вулицю, її затримали», – пояснили джерела в аргентинській поліції. 

Затримано російського громадянина в США

У США заарештували 51-річного громадянина Росії Максима Марченка. Йому висунули обвинувачення в змові з метою шахрайства, а також у злочинах, пов'язаних з контрабандою і відмиванням грошей. Про це повідомило міністерство юстиції США.

Помічник генпрокурора США Метью Олсен зазначив, що Марченко використовував мережу підставних компаній, як частину закордонної контрабандної мережі для доставки в Росію американських технологій подвійного призначення з військовим застосуванням. Стверджується, що росіянин також брав участь у незаконній мережі закупівель, яка постачала мікроелектроніку військового класу кінцевим користувачам у Росії.