В червні може розпочатися шлях України до ЄС, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський відзначив, що Європа може бути сильною та мирною тільки тоді, коли всі європейці будуть разом. Він зробив це заяву під час конференції "20 років Чехії в ЄС: візія розширеної Європи", привітавши Чехію з 20-річчям її членства у Євросоюзі.

Європа може бути сильною та справді мирною лише тоді, коли ніхто з європейців не залишається за межами Європи.

Зеленський зазначив, що Європа - це об'єднання націй і спільнот, а не сумна угода між найсильнішими. Він вірить, що незабаром мрія про вступ до ЄС стане реальністю для України, Балканських держав, Молдови та Грузії, і навіть Білорусь вибере Європу.

Ми знаємо з історії, що в Європі не буває безпечних розколів, навіть найменші з них можуть загрожувати життю. Я висловлюю вдячність Чехії, Німеччині та всім, хто допомагає Україні протистояти російській агресії.

Зеленський впевнений, що в червні почнуться переговори про вступ України до ЄС. Він закінчив свій виступ з надією на те, що через 20 років відбудеться конференція, присвячена 20-річчю України в європейській спільноті.

Нагадаємо, Зеленський також дізнався про ситуацію в Одесі та Харкові після обстрілів, а також про пошук додаткових систем Patriot для України.